maandag 14 maart 2011

De eerste voorns.

Met de lente in m'n bol en een vrije middag op de agenda moest en zou er gewapperd worden vandaag. Uit m'n werk fietste ik met goeie hoop en een halfje wit in de tas langs "mijn" windestek om te zien of de dames en heren Idus zich al hadden gemeld in 't Sticht. Helaas. In geen velden of wegen. Toen maar besloten het maar eens in de polder te gaan proberen op de voorns. En dat was een onverwacht succes, want ze waren lekker dol. Ze gingen vooral hard op een kortgeleden gebonden felroze caddis-nimfje, waarschijnlijk omdat deze in de nog wat troebele maartse sloten gewoon net wat beter te zien was ten opzichte van de natuurlijker gekleurde patroontjes die ik ervoor aan m'n tippet had geknoopt.
In totaal zijn er zo'n 20-25 vissen op kant gekomen. Het merendeel klein grut tussen de 10 en 20 cm, maar een mooi dikke ruizer van zo'n 25 cm en zowaar, twee jonge windes wisten toch een bescheiden bochtje in m'n hengel te trekken.

Het gemiddelde formaat ruisvoorn van vanmiddag. 


Deze goudkleurige rakker torende duidelijk boven het gemiddelde uit.
Ook een handjevol blankvoorns liet zich strikken.


En ja hoor, het is er echt eentje. Leuciscus Idus Infantilis.


Allemaal op deze roze versnapering.


Geweldig om weer eens gericht te werpen, leaders weg te zien lopen en bij het aantikken vis te voelen. En de eerste vissen op nimfjes van mijn eigen hand, tevens een kleine primeur. Ik verklaar 2011 voor geopend!

1 opmerking: