woensdag 22 december 2010

Oud papier deel 2.

Omdat belofte schuld maakt en omdat de weersomstandigheden in Nederland me nog steeds dwingen om op een minder directe manier uiting te geven aan mijn referentiekader; bij deze het vervolg op de eerste Oud Papier.
Vanavond de stapel er weer eens bijgepakt en niet al te moeilijk gedaan. De eerstvolgende catalogus op de stapel moest er maar gewoon aan geloven. En de eerstvolgende op de stapel bleek de catalogus van de Gart Bros. Sporting Goods Company uit Denver, Colorado, stammende uit het jaar 1950. Ook dit papieren fossiel heb ik een paar jaar geleden van een veilingsite opgescharreld. Alleen de cover is opgeleukt met een extra blauwe en oranje drukgang, het volledige binnenwerk is verder in zwart. Het papier is kreukelig, vergeeld en ruikt bovendien muffer dan het schuurtje van je opa. De score viel me eigenlijk ietwat tegen, maar ik heb er toch een paar kleine hoogtepuntjes in ontdekt.

Say Melv, ol' chap. If you still happen to have some o' those ol' dusty South Bend 323 bamboo fly rods lying around somewhere, gimme a ring. The $25 you ask for 'em in your catalog might be a bit too much for these obsolete dinosaurs these days, but I'm sure we'll work something out!
Live Angle Worms. Scientifically raised in Denver, Colorado.


"...roomy where it should be roomy...becomingly slim elsewhere."


Erwin K. en de zijnen voorspellen voorlopig nog meer en nog hardere vorst. Hopeloos.


1 opmerking:

  1. Mede dankzij dit soort papieren fossielen, en je goedheid ze met je lezers te delen, weerstaan wij het barre winterweer. Dank wederom!

    BeantwoordenVerwijderen